Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
3

Gele bloemen....

Gele bloemen, een vrolijke zonnige toevoeging aan een heel grote quilt, gemaakt van werkkleding. Een tas vol met kleding, echte werkkleding, ruitjes en streepjes overhemden, een rood t-shirt en werkbroeken van ruwe stoffen arriveerde. Veel van de kleding vertoonde kleine brandgaatjes en reparatieplekken. Mijn vermoeden dat zijn beroep lasser was, werd bevestigd. Er waren gelukkig nog genoeg stukken stof die ik goed kon verwerken, en het was juist mooi om ook een stukje gerepareerde kleding erin te laten zien. De bloemen zijn vrolijk en staan symbool voor hen samen, één grote bloem, en zeven kleine bloemen, voor hun zeven kinderen. Maar de reden waarom deze deken gemaakt werd is helemaal niet zo vrolijk en zonnig. In dit grote gezin sloeg corona genadeloos toe, en nu moeten ze hun echtgenoot en vader missen. Haar steun en toeverlaat is er niet meer, juist nu ze hem zo ontzettend nodig heeft in de strijd tegen kanker die ze moet voeren. Een deken van zijn kleding kan haar hopelijk de warmte en herinneringen aan mooie tijden geven, die ze op dit moment zo goed kan gebruiken. Er zijn hier nog wat meer foto's te bekijken van deze quilt.Reacties

Geen reacties

LRB