Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
4

De boerenkiel

Broeken, overhemden, T-shirts, pyjama's, polo's, shorts, trainingsbroeken, truien en een boerenkiel. De boerenkiel had ze zelf voor hem gedecoreerd, lang geleden. Heel veel kleding, en van alles werd één of meer vierkantjes verwerkt in deze quilt. Van een tekst die op een poloshirt stond, maakte ik een applicatie. "Opa Frans" staat nu prominent op de achterkant. En omdat ze fuchsia zo'n mooie kleur vind, werden de rand en achterkant fuchsia. Haar dochters en kleindochters mochten ook een quilt laten maken van de kleding van hun vader en opa, van dezelfde kleding, maar ze kozen voor een heel andere uitstraling. Aan deze quilts wordt nog gewerkt, en het resultaat komt later. Meer foto's van de quilt met de boerenkiel kun je hier bekijken.





Reacties

Geen reacties

LRB