Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
25

The making of

Op dit moment werk ik aan een kinderkleertjesquilt. De kleertjes van drie broertjes worden verwerkt in één deken. Heel veel leuke motiefjes in mooie grijze, zachtgroene, witte en donkerblauwe tinten. Het leek me leuk om jullie eens mee te nemen in het maakproces, en te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een mooie quilt te maken. Deze kleertjes kwamen in een grote doos, gebracht door de postbode. Nadat ik de kleertjes bekeken en uitgezocht heb, begint het snijden van heel veel vierkantjes. Elke keer wordt het kleurenpalet weer anders. Wanneer er genoeg vierkantjes zijn, dan leg ik een ontwerp voor de quilt op een wit laken op de vloer. Daarvan gaat een foto naar de klant, zodat er eventueel nog wat geschoven of aangepast kan worden, maar dit is ook het moment om een kleur te kiezen voor de rand en achterkant. Soms is meteen duidelijk welke kleur het moet worden, soms bestel ik wat stofstaaltjes om te bekijken wat de mooiste match is. Daarna wordt de stof en bijpassend garen voor de rand en achterkant besteld en kan het ontwerp in elkaar genaaid worden. Hoe het maakproces verder gaat, dat vertel ik in een volgend blog, en ik zal onderweg wat foto's maken.vierkantjes kleurenpalet


het ontwerp


op zoek naar de juiste kleurReacties

Ine

26-09-2020 (17:53)

Als je begint met aan elkaar spelden, werk je dan vanaf de foto?

Lenie

27-09-2020 (11:20)

Als ik de quilt in elkaar ga zetten dan doe ik dat rij voor rij, om de blokken niet door elkaar te halen.

LRB