Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
11

Van Alledrie

We zaten bij elkaar in de brugklas, daar begon het en onze hele middelbare schooltijd, zelfs daarna, waren we deel van een leuk vriendinnenclubje. Schoolreisjes, feestjes, carnaval vieren, samen sporten, avonturen beleven. Er kwamen vriendjes, en zoals dat vaak gaat in het leven, ging het levenspad voor ieder van ons langzamerhand een andere kant op. We kwamen elkaar heel af en toe zo maar eens tegen, een spontane ontmoeting op de koninginnenmarkt of zelfs een keertje in het ziekenhuis. Jaren verstrijken, en we volgen elkaar op afstand, (mede mogelijk gemaakt door social media). Zij kreeg, net als ik, drie kinderen, die, zo lijkt het, zomaar "ineens" volwassen zijn geworden, waardoor wij ook weer een tikje ouder geworden zijn natuurlijk, daar kunnen we niet omheen. En dan is daar die grote stapel kinderkleding, daarvan afscheid nemen is een lastig ding. Die stapel maakte dat onze wegen weer kruisten, ze bracht de kleren naar mij, en ik mocht er een mooie deken van maken, in vrolijke kleuren, met herkenbare details. Voor de rand, de bies en de achterkant kozen we rood en oranje, een heerlijke combinatie. De deken met al zijn herinneringen is inmiddels bij haar op de bank geland, en wie weet, kunnen we over een tijdje weer eens de jaren wegpraten, als we weer op ons gemak bij elkaar op de koffie kunnen. Wil je nog wat meer foto's bekijken van deze quilt, die staan hier.


Reacties

Geen reacties

LRB