Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
13

Foto's van vroeger

Al weer zes jaar geleden maakte ik deze quilt voor het 50-jarige huwelijksfeest van mijn ouders. De deken staat vol met foto’s van vroeger, plaatjes van toen zij en ook wij veel jonger waren, andere tijden, gelukkig en onbezorgd, hun hele leven nog voor zich. De laatste tijd hebben ze allebei voor heel wat uitdagingen gestaan, en stapelden de tegenslagen en lichamelijke ongemakken zich op. Tel je zegeningen, count your blessings… maar eigenlijk is het veel fijner om er gewoon van te genieten, van die zegeningen, zonder er bij na te denken, zonder ze te tellen… gewoon bij de dag te leven, geen zorgen voor morgen. Want juist dat onbezorgde is de echte rijkdom. Het ouder worden valt hen soms zwaar, dingen die niet meer kunnen, veranderingen die ze eigenlijk niet willen, waarvan je weet dat ze onomkeerbaar zijn. Herinneringen aan vroeger, soms met een zwaar gemoed, maar heel dankbaar voor alles wat er in hun rijke leven langskwam. Berusten, een stapje terug, en misschien nog een stapje. Oud worden is niet moeilijk, oud zijn soms wel. Oud worden wil iedereen, maar oud zijn is een uitdaging. Ik kijk nog een keertje met weemoed naar de foto’s op de quilt, foto’s van toen het grootste deel van hun leven nog in het verschiet lag, in een tijd dat veel dingen eenvoudiger, ongecompliceerder waren dan nu. Herinneringen om te koesteren...

Reacties

mam.

15-05-2022 (08:59)

terug kijken is ook nodig. je ziet dan hoe rijk je leven is geweest. 4 gezonde kinderen. allemaal goed terecht gekomen. 3 kleinzoons erg veel om dankbaar voor te zijn. vol goeie moed voor de toekomst.

Marian

03-06-2022 (17:45)

Mooi geschreven en een prachtige quilt!

LRB