Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
20

De Camee

Het was oorspronkelijk de gouden trouwring van mijn overgrootmoeder, en na haar overlijden werd de ring gedragen door mijn oma. Maar hij was wat te krap voor oma, zo krap dat ze de ring op een dag niet meer af kreeg. Met een zaagje, een vijl en de nodige zweetdruppels heeft mijn vader toen de ring doorgezaagd om mijn oma te "bevrijden". De beschadigde trouwring is in een laadje verdwenen, tot mijn moeder op een dag bedacht dat ze de ring wou laten voorzien van een Camee, en vanaf die tijd heeft zij de ring lang en heel veel gedragen. In mijn herinnering had ze hem altijd om, en de ring is ook op talloze foto's van vroeger terug te zien. Een tijdje geleden kreeg ik de Camee, we lieten hem op maat maken en reinigen en de eer is nu aan mij, ik draag hem met veel liefde en herinneringen. Herinneringen aan mijn kindertijd, waarin mijn oma ook bij ons in huis woonde, drie generaties vrouwen onder één dak op de Veldstraat.
~Echte camee is gemaakt van natuurlijke materialen zoals schelp, steen, lava of koraal. Er wordt met verschillende tinten gewerkt om het motief nog beter te laten opvallen. De afbeeldingen van gezichten zijn vaak zeer gedetailleerd gegraveerd, waardoor camee een elegante uitstraling heeft~

Reacties

Monique Lamers

21-04-2024 (08:59)

Prachtig! Ik hou van Camees. ik heb zelf een gouden Camee broche die ik heb laten vermaken tot een hanger. Ook met een verhaal natuurlijk.

LRB