Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
20

Kinderkleertjes dekens in de maak -1

De komende weken geef ik jullie eens een kijkje in mijn atelier, en laat ik zien hoe kinderkleertjes veranderen in een deken vol herinneringen. Leuk dat ik van deze klant toestemming kreeg om het hele maakproces in beeld te brengen! Het worden twee quilts van meisjeskleding. Door middel van foto's en uitleg krijgen jullie te zien wat er allemaal bij komt kijken.
Allereerst komen er tassen of dozen vol met kleertjes binnen, die worden allemaal bekeken en gesorteerd. De kleertjes worden uit elkaar geknipt en de bruikbare delen verstevig ik met Vlieseline. Daarna worden heel secuur de vierkantjes gesneden, met een liniaal en rolmes. Ongeveer 120 vierkantjes zijn er nodig voor een quilt. En uiteraard probeer ik zoveel mogelijk van de leuke prints en motiefjes te gebruiken. Volgende week meer, want het is natuurlijk nog lang geen quilt.


een tas vol kleertjes


uitgepakt en gesorteerd op tafel


de bruikbare delen worden uitgeknipt


uiteraard de leuke prints en motiefjes


aan de achterkant verstevigd met vlieseline en uitgesneden


ongeveer 120 vierkantjes

Reacties

Geen reacties

LRB