Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
26

Kinderkleertjes dekens in de maak - 2

Vorige week waren we gebleven bij het snijden van de vierkantjes voor de quilt, 120 stuks in totaal. Nu gaan we weer verder, met deze vierkantjes moest een ontwerp gemaakt worden. Dit ontwerp leg ik op de vloer, op een wit laken. Hiervan gaat een foto naar de klant, op deze manier kunnen we eventueel nog wat veranderingen toepassen, maar bovenal krijg je al een heel goed beeld van hoe de quilt er straks uit gaat zien. Ontwerp goedgekeurd? Dan stap ik achter de naaimachine en naai de vierkantjes allemaal aan elkaar. Inmiddels hebben we aan de hand van het ontwerp ook een kleur uitgezocht voor de rand en achterkant van de quilt. Die stof en bijpassend garen worden dan besteld, zodat het straks een quilt kan worden van 3 lagen, de patchwork voorkant, een fijne, zachte wasbare quiltvulling, en een katoenen achterkant. Voor nu ga ik weer even aan het werk, en volgende week volgt er weer een nieuw kijkje in mijn atelier, en zie je hoe het langzamerhand een echte quilt gaat worden.


quilt ontwerpReacties

Geen reacties

LRB