Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
1

Kinderkleertjes dekens in de maak - 3

Waar ik vorige week een ontwerp had gemaakt en de bovenkant van de quilt in elkaar naaide, gaan we nu verder. Het patchwork van de kinderkleertjes kreeg een mooie strakke, brede rand in de kleur dusty mint en daarna werden de drie lagen van de quilt strak op elkaar gelegd en vastgezet, zodat bij het doorstikken alles mooi op de plek blijft. Een quilt heeft altijd een toplaag met een patchwork van allerlei stofjes, een zachte, warme tussenlaag, en een onderlaag, waarbij ik kies voor een katoenen stof van goede kwaliteit. Om te voorkomen dat de lagen ten opzichte van elkaar gaan schuiven worden ze met spelden vastgezet. Daarna wordt het geheel doorgestikt in diagonale lijnen, waardoor je de leuke stiksels te zien krijgt die bij een echte quilt horen. Als laatste wordt de quilt rondom helemaal afgebiesd, waarbij uiteraard mijn eigen "Dutch Patches" labeltje niet vergeten wordt. En dan is de quilt helemaal klaar. Ik maak nog wat foto's en dan mag de klant de quilt weer komen ophalen, of ze wordt per aangetekende post opgestuurd. Een mooie deken, vol met warme herinneringen en verhalen. Zo nam ik jullie mee in mijn atelier, en liet zien hoe een tas met kinderkleertjes langzamerhand omgetoverd wordt in een deken, met veel handwerk, veel liefde en een beetje magie, dat is wat ik doe. En deze was extra bijzonder omdat het de 300e quilt van kleding was die ik maakte!


De lagen fixeren om de quilt strak te kunnen doorstikken


doorstikken in diagonale lijnen


en als laatste, de afwerkbies

Reacties

Geen reacties

LRB